Exclusive Adventure

Unique Nature Experiences

- Vår historia

Vi är Exclusive Adventure

Exclusive Adventure – Inte som alla andra! Vi har förmånen att få ta emot dig som gäst i några av de vackraste och rikaste skogar och fjäll vi har i Sverige. Med respekt och förståelse för naturen vill vi erbjuda er möjligheten till fantastiska naturupplevelser. Varsamhet och ödmjukhet inför naturen och de människor som bott här sen hundratals år tillbaka borgar för att ert äventyr ska bli oförglömligt för alla som deltar.

Fredrik Myhr har sedan 1991 guidat vänner och bekanta på familjen Myhrs jaktmarker i Valsjöbyn i Hotagsfjällen, norra Jämtland. Intresset för jakt i den vilda terrängen ökade med åren och i början av 2000-talet startade Fredrik Exclusive Adventure. Fokus lades tidigt på att erbjuda Exclusive Adventures gäster den bästa björnjakten i Sverige. Satsningen visade sig vara en lyckoträff. När du läser detta så har Exclusive Adventure hunnit växa till en aktad aktör som idag satsar på att erbjuda jakt och upplevelser året runt.

Jakten är som i starten ryggraden i bolaget men för att kunna stå stadigt har vi lagt till några fler ben. Grunden i det nya Exclusive Adventure är genuina naturupplevelser skog, fjäll och sjöar i Jämtland. Det innebär jakt året runt, fiske i vatten som få känner till, skräddarsydda upplevelser med bl.a. snöskor, hundspann, skoter och rally men även utbildningar inom jakt och friskvård med spetskompetens inom varje område.

Exclusive Adventures passion är att ge dig som gäst det bästa tänkbara under din vistelse hos oss. Vi hoppas därför att du kommer att trivas hos oss och väl tillbaka hemma minnas ditt äventyr med glädje.

- N 64° 05.325′, E 14° 14.109

Myhrbodarna

Buan är familjen Myhrs fäbodvall några kilometer nordost om Valsjöbyn i Jämtlandsom har varit i familjens ägo i generationer. Idag är det Anita Myhr som driver det lilla jordbruket med ett tiotal fjällkor, får och getter. Under sommaren flyttar Anita upp med djuren till buan och under tiden djuren är ute och betar förädlar Anita mjölken till ett alldeles fantastiskt smör, underbara ostar och gyllene getmese. Myhrbodarna är idag klassat som riksintresse och Kulturminnesmärkt. Inte mycket har förändrats under de senaste 100 åren och fortfarande används redskap och metoder som vid förra sekelskiftet.

Att komma till Myhrbodarna är lite som att resa i tid och rum. Man behöver inte vara överdrivet mottaglig för att känna den stämning av frid och stillhet som finns på buan. Känsla av trygghet men även att man är närmare naturen skapar tillsammans med god mat och dryck mycket bra förutsättningar för trevlig samvaro med sina vänner. Här kommer ni att trivas gott.

Från buan är utsikten häpnadsväckande. Vid klart väder ser man toppar så långt bort som Åre men även in i de norska fjällen. Denna utsikt kommer även att möta er vid stugorna där ni bor under jakten. Stugorna, som ligger en kort promenad från buan, är rustika men bekväma och ni bor i separata sovrum. Dusch och vedeldad bastu finns i nära anslutning till stugorna. För den som inte kan få nog av naturupplevelserna under jakten kan vi trösta med att vid buan och stugorna är naturen aldrig långt borta – den är där ni står.