Jakt på bl.a. björn, älg och fågel. Jakt- och skytteutbildningar bl.a. Jägarexamen och Björnjakt. Viltskådning och Fiske. Äventyr, event och teamutveckling.

Myhrbodarna

N 64° 05.325′, E 14° 14.109′
Under er vistelse kommer ni utöver äventyr och sköna naturscenerier även att få njuta av vällagad och rustik mat tillagad av vad som skjutits i skogarna och på fjället men även kött, smör och ost från djuren på ”buan”. Buan är familjen Myhrs fäbodvall några kilometer nordost om Valsjöbyn i Jämtlandsom har varit i familjens ägo i generationer. Idag är det Anita Myhr som driver det lilla jordbruket med ett tiotal fjällkor, får och getter. Under sommaren flyttar Anita upp med djuren till buan och under tiden djuren är ute och betar förädlar Anita mjölken till ett alldeles fantastiskt smör, underbara ostar och gyllene getmese. Myhrbodarna är idag klassat som riksintresse och Kulturminnesmärkt. Inte mycket har förändrats under de senaste 100 åren och fortfarande används redskap och metoder som vid förra sekelskiftet.

Att komma till Myhrbodarna är lite som att resa i tid och rum. Man behöver inte vara överdrivet mottaglig för att känna den stämning av frid och stillhet som finns på buan. Känsla av trygghet men även att man är närmare naturen skapar tillsammans med god mat och dryck mycket bra förutsättningar för trevlig samvaro med sina vänner. Här kommer ni att trivas gott.

Från buan är utsikten häpnadsväckande. Vid klart väder ser man toppar så långt bort som Åre men även in i de norska fjällen. Denna utsikt kommer även att möta er vid stugorna där ni bor under jakten. Stugorna, som ligger en kort promenad från buan, är rustika men bekväma och ni bor i separata sovrum. Dusch och vedeldad bastu finns i nära anslutning till stugorna. För den som inte kan få nog av naturupplevelserna under jakten kan vi trösta med att vid buan och stugorna är naturen aldrig långt borta – den är där ni står.

Mer information och bilder finns på myhrbodarna.se