Jakt

Jakt på bl.a. björn, älg och fågel. Jakt- och skytteutbildningar bl.a. Jägarexamen och Björnjakt. Viltskådning och Fiske. Äventyr, event och teamutveckling.

Lodjur

(Lynx lynx)

Ett alldeles färskt spår vid sidan av vägen leder till området för dagens jakt. Kuperad terräng, tät skog och småmyrar. Ett tunt täcke med nyfallen snö bäddar in landskapet. Vindstilla. Perfekt spårsnö. Jaktkamraterna på sina poster är knappt synliga i sina vita snödräkter. Förväntan ligger i luften. Förväntan och spänning. Vad kommer vi att få uppleva idag? Vad kommer vi att få se? Hur kommer vi att reagera när vi får kontakt?

Jakten på lo är den svåraste jakten av alla. Här ställs väldigt höga krav på jakthundarna och det krävs erfarna jaktguider. En annan viktig förutsättning är goda väderförhållanden. Nyfallen snö är ett måste för att hitta spår. Lodjuret är en fantastisk jägare, oerhört listig, stark och uthållig. Jaktformen är krävande för både hundar och jägare. När förutsättningarna är de bästa och allting annat stämmer är det en spännande utmaning för både psyket och fysiken och något som alla jägare borde uppleva.