Jakt

Jakt på bl.a. björn, älg och fågel. Jakt- och skytteutbildningar bl.a. Jägarexamen och Björnjakt. Viltskådning och Fiske. Äventyr, event och teamutveckling.

Tjäder och orre

Sen höst och snö i luften. De sista gula löven är på väg att släppa från träden. Hunden kommer tillbaka efter en runda men ger sig strax av igen. Jaktdagarna är korta men vackra. Vi vandrar långsamt fram längs en smal åsrygg. Vid en glänta stannar vi upp. Hunden skäller! I en tall några hundra meter bort ser vi en stor tjädertupp.

Skogsfågeljakt med ”trädskällare” är händelserik och sällan långtråkig. En riktig dröm för dig som tycker om att jaga aktivt. I fjällskogarna runt Myhrbodarna i norra Jämtland har du stora möjligheter för lyckad jakt på tjäder och orre. Ett småkuperat landskap där skog och myr avlöser varandra. Med trädskällande hund jagar du under hela hösten tills snön börjar lägga sig.

Fågeljägare och finnspets in action

TJÄDER OCH ORRE Valsjöbyn ligger i norra Jämtland, nära norska gränsen. Inte långt därifrån ligger Myhrbodarna, familjens fäbodvall sen över hundra år. Jakt hos oss ger dig tillgång till 15 000 ha jaktmark i ett ovanligt och rikt landskap. Våra kunniga och erfarna guider drivs av att få din jaktupplevelse så lyckad som möjligt. Efter jakten träffas vi i lodgen runt en muntert sprakande brasa. En tillbakalutad och avspänd stund innan middagen, tillagad av traktens finaste råvaror.

Vi vill gärna se dig som gäst hos oss, själv eller tillsammans med goda vänner. Du får såväl kunskap och spänning som en möjlighet att andas ut. Och bara njuta. Vi känner till förutsättningarna och allt det vackra som finns. Du har förmodligen en idé om vilken upplevelse du söker. Tillsammans planerar vi detaljerna för din vistelse här hos oss.

Förslag till program

DAG 1 Ankomst Valsjöbyn, middag i Villan

DAG 2 Frukost, jakt, tid för workshop/möte, en stund vid brasan, middag

DAG 3 Frukost, jakt, lunch och avslut

Ingår i jakt med Exclusive Adventure

  • Komplett jaktarrangemang med guider, hundar, marktransporter
  • Rustikt boende med helpension (alla måltider inkl. dryck)
  • Sänglinne och handdukar