Jakt

Jakt på bl.a. björn, älg och fågel. Jakt- och skytteutbildningar bl.a. Jägarexamen och Björnjakt. Viltskådning och Fiske. Äventyr, event och teamutveckling.

Fjälljakt på ripa

Fjällsluttningarna i står i brand och lyser av höstens alla färger. Vi är på väg ut till jaktmarkerna tillsammans med jaktguiden och hans hund. I ryggsäcken ligger rejäla smörgåsar, en bit rökt renkött och en termos med rykande varm soppa. Vi är beredda för en lång dag på fjället. Ännu hör vi inga skott från det andra laget som är ute. Efter några kilometer genom tätare skog blir det glesare mellan träden. Där framför oss gömda bland vresiga fjällbjörkar ligger de och trycker. Riporna.

Att få vandra ut på fjället med vackra vyer och storslagen utsikt tillsammans med några jaktvänner och stående fågelhundar är en upplevelse utöver det vanliga. Är det någon jaktform som är social och harmonisk så är det just fågeljakt. Under kvällarna finns tid runt matbordet för många och långa jakthistorier.

Ripjägare med hundar

VALSJÖBYN I NORRA JÄMTLAND Inte långt från den norska gränsen. Några km nordost ligger Myhrbodarna, en fäbodvall som har varit i familjens ägo i över hundra år. Utsikten är milsvid över oändliga vidder, hjortronmyrarna och lingonskogarna, kalfjäll, den täta urskogen kantad av mjuk mossa. Terrängen är kuperad och vild. Tjärnarna och åarna rika på fisk. Här har vi jagat och fiskat i generationer. Jakt hos oss ger dig tillgång till 15 000 ha jaktmark i ett ovanligt och rikt landskap.

Vi ser dig gärna som gäst hos oss, själv eller tillsammans med goda vänner. Grupperna är små. Omsorgen stor. Du får såväl kunskap och spänning som en möjlighet att andas ut. Och bara njuta. Vi känner till förutsättningarna och allt det vackra som finns. Du har förmodligen en idé om vilken upplevelse du söker. Tillsammans planerar vi din vistelse här hos oss.

Förslag till program

DAG 1 Ankomst Valsjöbyn, middag i Villan

DAG 2 Frukost, jakt, tid för workshop/möte, en stund vid brasan, middag

DAG 3 Frukost, jakt, lunch och avslut

Ingår i jakt med Exclusive Adventure

  • Komplett jaktarrangemang med guider, hundförare, hundar, marktransporter
  • Rustikt boende med helpension (alla måltider inkl. dryck)
  • Sänglinne och handdukar